0
месеци
0
проект партнери
0+
учесници

Проект партнери .

Меѓународна Школа за Општествени и Бизнис Студии(ISSBS), Целје-Словенија

е динамична приватна високообразовна институција, која е основана во 2006 година, со околу 500 студенти. ISSBS е специјализирана во областа на бизнис и социјални студии на додипломски, мастер и докторски студии. Една од стратешките цели на ISSBS е, исто така, да ја вградат општествената одговорност во реализацијата на студиските програми. Покрај тоа, меѓу истакнатите карактеристики на ISSBS се нејзините високо квалитетни академици и долгогодишната меѓународна вокација за студии и истражувања.

Вклучени членови:
 • Д-р Нада Трунк Ширка
 • Д-р Валериј Дермол
 • Д-р Ева Клеменчиќ
 • Наталија Санамртин Јамарило, М-р.
 • Марко Смрколј
Експерти од Турција:
 • Д-р. Миге Ајан Чејан (Билиги Универзитет, Истанбул, Турција)
 • Д-р. Кенан Чаир (Билиги Универзитет, Истанбул, Турција)

Logo ISSBS

Институт за ромолошки студии, образование и култура (IRŠIK), Мурска Собота- Словенија

е мултидисциплинарна истражувачка институција, поврзана со други високо образовни и истражувачки организации. Институтот првенствено спроведува истражувања во областа на ромолошките и образовните студии. Таа, исто така има своја датотека на информации и документи и работи одблизу со Сојузот на Ромите.
Вклучени членови:

 • Јожек Хорват Сандрели
 • Д-р. Јанез Обреза
 • Д-р.Андреј Корен
 • Маг. Аница Новак Трунк
 • Петра Ткалец Ференчак

Logo IRŠIK

Универзитет на Југоисточна Европа(SEEU), Тетово (Скопје) – Поранешна Југословенска Република Македонија(ПЈРМ)

е високообразовна установа, која се состои од факултети, центри и институти како нејзин составен дел, специјализирана во полето на социо-економските науки. Универзитетот се состои од пет академски единици, заедно со два истражувачки центри. УЈИЕ, преку неговата јазична политика, наречена "флексибилна употреба на јазиците", нуди можности за студентите да се образуваат на својот мајчин јазик (албански и на македонски), заедно со англискиот јазик. Во моментов на универзитетот има над 8.000 студенти и околу 1.800 дипломирани студенти.
Вклучени членови:

 • Беса Кадриу, PhD асистент
 • Д-р.Вели Креци
 • Бујар Синани, докторант
 • Мерита Зулфиу Алили

Logo SEEU

Опсерваторија центар за правни и информатички студии Таранто- (CSIG Таранто), Таранто –Италија

работи како невладина организација, центар за истражување во областа на новите технологии и нивното влијание врз нашиот живот и социјална димензија. Таа ја изучува социјалната улога на технологијата и секој облик на социјална инклузија со посредство на технологијата и работи во тесна соработка со Универзитетот во Бари. CSIG е силна во ИТ право и имиграционо право и работи веќе неколку години на прашања поврзани со човековите права, информациите , технологијата, социјалното вмрежување, и миграциите.
Вклучени членови:

 • Д-р.Аугусто Себастио
 • Алеш Трунк, М-р

Logo CSIG

Институт за социјални науки и консалтинг GmbH (ISOB), Регенсбург – Германија

е приватна институција за истражување и развој, која е основана како акционерско друштво (GmbH ISOB). ISOB е член на Германското Друштвото за Евалуација (DGEVAL) и работи според меѓународно-признаети и прифатени рецензирани стандарди за евалуација. Тие се активни во различни работни групи на здружението, со цел да се уверат дека употребените методологии кои се користат, ја одразуваат најновата актуелна состојба.
Вклучени членови:

 • Александер Краус, М-р
 • Герхард Штарк
 • Кристина Новац, М-р

Logo ISOB

Универзитетот на Аликанте (UA), Аликанте-Шпанија

е создаден во1979 година. Денес, тој образува и обучува околу 28.000 студенти (2.500 од нив се меѓународни студенти) и нуди 42 додипломски и 81 постдипломски студиски програми: тој е еден од најбрзорастечките универзитети во Шпанија. UA е дом на 227 истражувачки групи кои ги покриваат сите области на студии, од социјални и правни науки до технолошки и експериментални здравствени науки, групирани и собрани во 15 истражувачки институти.
Вклучени членови:

 • Д-р.Сузана де Хуана-Еспиноза
 • Д-р. Ана Росер Лимињана
 • Рафаел Лафонт Дениз

Logo UA
Галерија
Галерија
Галерија
Галерија